Is een acupunctuur behandeling pijnlijk?

acupunctuurAccupunctuur. De alternatieve geneeswijze waarbij naalden worden gebruikt. Het is een onderwerp voor controversie in de wereld van de geneeskunde. Veel wetenschappelijk bewijs voor de effectiviteit van een accupunctuur behandeling is er niet. Het is echter wel duidelijk dat vele duizenden mensen er profijt bij hebben gehad en zelfs volledige genezing van hun kwalen melden.

Wanneer je dus problemen met je gezondheid ervaart dan is het niet vreemd dat je toch overweegt om acupunctuur een keer te proberen in Rotterdam. Je hebt immers niks te verliezen. Niemand zal beweren dat je beter afhankelijk kunt zijn van medicijnen om een normaal leven te kunnen leiden. Een paar naalden in je lichaam laten steken kan daarmee vergeleken weinig kwaad. Dit is echter wel hetgeen wat veel mensen tegenhoudt om de geneeswijze te proberen. Zij vragen zich af of een accupunctuur behandeling pijnlijk is.

Pijn bij insteken van naalden?

Wat de meeste mensen willen weten en wat ook hetgeen is waar zij het meest bang voor zijn, is dat het insteken van de naalden pijn zal doen. Als je immers een injectie krijgt in het ziekenhuis of bloed moet laten prikken dan is dit niet iets waar je naar uitkijkt. De prik van de naald zorgt namelijk voor een onaangenaam en lichtelijk pijnlijk gevoel. Het is niet gek dat mensen ook aannemen dat dit het geval moet zijn bij een accupunctuur behandeling. Het verschil is echter dat de naalden en de punten daarop vele malen dunner zijn. Dit betekent dat het insteken van de piepkleine puntjes nauwelijks waarneembaar is en men dus geen pijn hierbij zal ervaren.

Schokjes en tintelingen ervaren

Het insteken van de accupunctuur naalden is niet pijnlijk. Toch zal je natuurlijk wel iets voelen. De meeste mensen beschrijven de ervaring als lichte schokjes en tintelingen. Volgens de acupuncturist is dit gevoel het teken dat de naalden op de goede plek zitten en bezig zijn om de energiebalans te herstellen. Het is echter zeker geen pijnlijk gevoel. Wanneer dit het geval is dan moet dit gemeld worden aan de acupuncturist. Het is namelijk niet de bedoeling dat een accupunctuur behandeling pijnlijk is.