Een lift die gebruikt wordt in horecagelegenheden

horecaliftWanneer we het hebben over een lift, dan denken veel mensen in eerste instantie aan een lift in een gebouw zoals een appartement of een bedrijfsgebouw. Alhoewel er daar heel veel van zijn, wordt ook in het bedrijfsleven op andere manieren van liften gebruik gemaakt. Zo ook in de horeca.

Keuken op een andere verdieping

Het komt heel regelmatig voor in een horecagelegenheid dat de keuken zich op een andere verdieping bevindt dan de plek waar gasten kunnen zitten. De bediening kan het eten en de drankjes dan gewoon afleveren bij de klanten. De keuken bereid het voedsel en zorgt ervoor dat de bediening dit in handen krijgt.

Het is voor de bediening in zo’n geval natuurlijk niet handig om iedere keer de trap op de moeten lopen met al het eten dat is klaargemaakt. Hiervoor is een zogenaamde goederenlift voor de horeca ontwikkeld, ook wel de horecalift genoemd. Het is een vrij simpele lift die het de bediening een stuk gemakkelijker kan maken. Het brengt een stukje extra efficiëntie waardoor alles soepeler zou moeten verlopen.

Achteraf in bouwen van een horecalift

Een horecagelegenheid zoekt natuurlijk altijd naar de meest optimale locatie, maar het betreft meestal een bestaand gebouw. Waar het bij een reguliere personenlift bij de bouw nagedacht moet worden over een lift, is dat bij een horecalift vaak niet aan de hand. Men kan gemakkelijk achteraf de lift inbouwen en in veel gevallen kan deze ook mee worden genomen naar een andere locatie, mocht het etablissement zich verplaatsen naar een nieuw gebouw.