Rijlessen nemen in dubbele blokken

Als je de meest voordelige Rotterdam rijschool gaat zoeken, heb je veel keuze. Zeker als je in een wat grotere stad woont. In de laatste jaren zijn er veel nieuwe rijscholen bijgekomen, welke allemaal op zoek zijn naar nieuwe klanten. Sommige rijscholen bestaan al jaren en hebben een steady stroom aan nieuwe klanten. Wat veel rijscholen adviseren is het nemen van dubbele blokken.

autorijdenJe neemt dan in 1 les 2 uur rijles af. Dit is doorgaans goed voor je ontwikkeling. In een langere periode kun je meer leren. Je hebt vaak de eerste tien minuten nog even nodig om op te warmen en als je dan maar 1 uurtje les hebt, scheelt dat natuurlijk behoorlijk.

Ook kun je in dubbele lessen wat verder weg gaan en ook dat is goed voor je ontwikkeling, als je steeds dezelfde rondjes blijft rijden leer je niet zoveel als dat je in nieuwe gebieden komt. Ook heb je met dubbele uren doorgaans sneller je rijbewijs in je zak zitten. Want meer uren in de auto betekent sneller afrijden, vergeet overigens ook niet om op tijd te starten met leren voor het theorie-examen.

Natuurlijk is het niet zo dat je enkel maar dubbele blokken moet nemen, soms komt het misschien beter uit om een losse les te nemen. Maar als je de keuze hebt, adviseren wij om zoveel mogelijk dubbele blokken te nemen!