Nieuws als RSS feeds

Waarom moet ik me registreren?
Om een goed beeld te hebben van de gebruikers en om de dienstverlening daar nog beter op aan te laten sluiten weten we graag wie er gebruik maken van de Nieuwsassistent. Deze gegevens zullen niet aan derden worden doorgegeven of verkocht.

Wat is Rss?
Rss is een techniek die ervoor zorgt dat u in één oogopslag de informatie van verschillende sites op een rijtje heeft. Daarnaast is deze informatie altijd up-to-date en wordt deze niet zoals bij bijvoorbeeld een nieuwsbrief alleen ververst bij een nieuwe editie.

Wat is een Rss-feed?
Een Rss-feed is de berichtenstroom die een website aanbiedt. Om deze feed te kunnen lezen is een Rss-reader nodig. Het is goed te vergelijken met een radiozender en een radio. Een Rss-feed wordt uitgezonden zonder dat deze gericht wordt aan een bepaalde gebruiker, iedereen die zijn Rss-reader erop afstemt kan de feed ontvangen.

Bieden alle websites een Rss-feed aan?
Nee, (nog) niet alle websites bieden een Rss-feed aan. Rss is echter wel een techniek die steeds meer gebruikt wordt en ook steeds meer websites bieden dit aan, houd uw favoriete sites dus zeker in de gaten om te zien of ze al een feed aanbieden. Om te zien of een website Rss aanbiedt kunt u zoeken naar de tekst Rss of één van de volgende icoontjes.

Wat is het voordeel van een online Rss-reader?
Er zijn grofweg twee soorten Rss-readers te onderscheiden, online Rss-readers en Rss-readers die u moet installeren op uw computer. Het grote voordeel van een online Rss-reader zoals deze is dat u overal bij uw informatie kunt komen. Als ondernemer kunt u dus thuis en op kantoor dezelfde gegevens gebruiken waardoor u altijd op de hoogte bent. Daarnaast kunnen updates doorgevoerd worden zonder dat u er hinder van ondervindt.

Hoe moet ik beginnen?
Als u zich heeft geregistreerd staan in uw persoonlijke omgeving twee Rss-feeds reeds ingevuld. De overige feeds kunt u zelf naar wens toevoegen. Hoe u een feed toevoegt leest u bij de volgende vragen.

Hoe log ik in?
Om in te loggen vult u uw e-mail adres en zelf gekozen wachtwoord in

Wat zijn de aanbevolen feeds?
Om u van dienst te zijn hebben we al een aantal feeds geselecteerd die interessant kunnen zijn. Deze vindt u, nadat u bent ingelogd, onder “aanbevolen feeds” aan de rechterkant. Ook staan de laatste toegevoegde aanbevolen feeds onder aan uw overzicht. U voegt een aanbevolen feed toe door op “voeg toe aan mijn RssFeeds” te klikken. Aan het overzicht worden regelmatig nieuwe aanbevolen feeds toegevoegd, kijk dus zeker regelmatig of er wat voor u tussen zit!

Hoe voeg ik een Rss feed toe?
Om een Rss-feed toe te voegen moet u eerst een site vinden die deze aanbiedt. Als u de Rss feeds heeft gevonden kopieert u dit adres (het lijkt in veel gevallen op een website adres maar heeft nog een extra toevoeging waarin vaak rss of xml voorkomt). Vervolgens logt u in als dat nog niet gebeurd is en gaat u naar de optie “RssFeed toevoegen”, hier plakt u de gekopieerde adresregel in het veld URL en geeft u de feed een naam waarmee hij voor u makkelijk te herkennen is. Als laatste kunt u eventueel voor een categorie kiezen. Als u deze stappen doorlopen heeft staat de feed in het overzicht.

Hoe gebruik ik de categorieën?
Om de Nieuwsassistent overzichtelijk te houden is er de mogelijkheid de feeds in te delen in categorieën. U kunt alle feeds tegelijk bekijken, maar ook de feeds uit één categorie. U kunt een categorie aan een feed toekennen als u deze invoert, maar ook achteraf kan de categorie nog aangepast worden.

Hoe zorg ik er voor dat ik altijd de meest recente headlines heb?
De Nieuwsassistent controleert elke 5 minuten op nieuwe headlines. Om tussendoor te kijken of er nieuwe headlines zijn kunt u de knop refresh/vernieuwen gebruiken of op F5 drukken.

Wat kan ik instellen bij mijn voorkeuren
U kunt hier aangeven of u standaard de samenvattingen van de headlines wil zien en hoeveel headlines u per feed getoond wil hebben.