Jongeren kiezen vaker direct voor rijbewijs

rijbewijs halenWaar jongeren vroeger erg uitkeken naar een brommer of een scooter, is dat tegenwoordig een stuk minder geworden.

Natuurlijk rijden jongeren nog steeds op deze vervoersmiddelen, maar ook steeds vaker wordt dan overgeslagen en starten jongeren direct met autorijlessen volgen. Aangezien er veel ongelukken met jongeren en brommers gebeuren, is dit misschien helemaal niet zo gek.

Tegenwoordig is het dan ook mogelijk om vanaf 16,5 je eerste rijlessen in de auto te volgen. Dat is dus 1,5 jaar vroeger dan eerst het geval was (18 jaar). Jongeren kunnen dus al op jonge leeftijd het rijbewijs behalen. Er zit echter wel een kleine beperking aan een rijbewijs dat voor de 18e verjaardag behaald wordt.

Er moet dan altijd een ervaren bestuurder met je meerijden, wat het natuurlijk een stuk minder flexibel maakt. Maar als je iets later start dan 16,5, bijvoorbeeld rond 17 dan kun je ervoor zorgen dat je precies met 18 jaar zelfstandig achter het stuur mag. Daar zullen een hoop van je vrienden jaloers op zijn, want een auto heeft natuurlijk een stukje extra vrijheid. Als je een auto tot je beschikking hebt, kun je gaan en staan waar je maar wilt!

Snel het rijbewijs halen

Als je snel je rijbewijs in je zak wilt hebben, tegen de juiste prijs dan is het belangrijk dat je een uitstekende rijschool vindt bij jou in de buurt. Zeker in de grote steden is er vaak veel keuze. Meestal zijn er wel honderden rijscholen waar je uit kunt kiezen. Dat klinkt misschien een beetje overweldigend, maar voor jou is dit in principe goed nieuws.

Want wanneer er meer rijscholen zijn, zal dit doorgaans de prijs flink drukken. En je bent minder afhankelijk van de rijschool. Wel is het altijd aan te raden om eerst een proefles te nemen. Er zijn nog steeds jongeren die dit niet doen en volledig afgaan op aanbevelingen van anderen. Alhoewel er natuurlijk niets mis is met een aanbeveling, is iedereen anders. Kies daarom altijd voor een rijschool die goed bij jou past. De beste rijschool Utrecht geeft nu gratis proeflessen weg:

Meer informatie:

Rijschool WTF
Trompstraat 19
3454 XJ Utrecht